هزینه نقشه برداری املاک فاقد سند

هزینه نقشه برداری املاک فاقد سند

برخی از املاک قولنامه ای هستند و در واقع به دلایل مختلفی پس از معامله ملک انتقال مالکیت رسمی بینشان انجام نشده است.

از آنجایی که قولنامه از امنیت بالایی برخوردار نمی باشد برای اینکه مشکلی در آینده برای مالک به وجود نیاید لازم است اقداماتی انجام شود. تا در نتیجه اخذ سند رسمی برای ملک ممکن باشد. ممکن است به دلایلی از جمله فوت مالک رسمی و یا عدم دسترسی به وی انتقال سند رسمی ممکن نباشد. در این صورت می توان به کمک ماده 147 اقدام به اخذ سند رسمی برای ملک قولنامه ای کرد.

برای اینکه با استفاده از ماده 147 و 148 بتوان سندمالکیت رسمی اخذ کرد اول اینکه باید ملک سابقه ثبتی داشته باشد. و دوم اینکه ملک دارای بنا باشند. و همچنین دسترسی به مالک رسمی اراضی ممکن نباشد. در این صورت امکان اخذ سند رسمی مالکیت وجود دارد. اسناد جدید مالکیت که امروزه صادر می شود سند تک برگ است و برای اخذ این سند می بایست نقشه یو تی ام تهیه گردد. برای تهیه نقشه یو تی ام می توان به یک کارشناس رسمی دادگستری مراجعه کرد. این متخصص با استفاده از جی پی اس دو یا سه فرکانسه مختصات یو تی ام کنج های عرصه و اعیان را برداشت و سپس نقشه یو تی ام را ترسیم و چاپ خواهد کرد. در نتیجه سند تک برگ قابل اخذ خواهد بود. هزینه نقشه برداری املاک فاقد سند بر طبق تعرفه محاسبه می شود و به عواملی از جمله مساحت بستگی دارد.

ماده 147

برای تعیین وضعیت ثبتی بناهایی که تا تاریخ 1370 بر روی زمین ساخته شده اند و به واسطه موانع قانونی صدور سند مالکیت برای ملک ممکن نیست. همچنین برای تعیین وضعیت ثبتی اراضی زراعی و باغات که اشخاص تا آن تاریخ به صورت قانونی خریداری کرده اند و به واسطه موانع قانونی صدور سند مالکیت برای ملک میسر نباشد. در نتیجه امکان اخذ سند تک برگ بر طبق ماده 147 از طریق اداره ثبت اسناد وجود خواهد داشت.

املاک مشمول ماده 147

به طور کلی تنها افرادی می توانند برای ملک خود سند رسمی بر طبق ماده 147 اخذ نمایند که شرایطی وجود داشته باشد. املاکی که مشمول ماده 147 می باشند شامل:

  • اراضی کشاورزی، باغات و ساختمان هایی که دارای سابقه ثبتی می باشند و متقاضی به صورت قانونی آن را خریداری کرده است.
  • املاک مشاعی که داری سابقه ثبتی می باشد و مالک مشاعی به دلیل فوت سایر مالکین مشاعی موفق به اخذ سند رسمی مالکیت نشده اند.
  • املاک مسکونی لازم است دارای بنا و دیوار کشی مشخص باشند.
  • املاکی که عرصه آن وقف است و متقاضی عرصه را با حق احداث اعیان اجاره نموده است و موفق به اخذ سند مالکیت اعیان نشده است.
  • لازم است دسترسی به مالک رسمی ملک ممکن نباشد. و فرد به جهت فوت مالک رسمی و یا عدم دسترسی به وی نتواند انتقال سند رسمی ملک را انجام دهد.

املاکی که مشمول ماده 147 نمی باشند

  • اراضی ملی، موات
  • اراضی که سابقه ثبتی ندارند
  • املاکی که فاقد بنا می باشند
  • املاکی که مالک رسمی آن در قید حیات است و امکان دسترسی به وی وجود دارد.
  • املاکی که مالک رسمی آن فوت نموده است اما دسترسی به ورثه وی وجود دارد.

مدارک لازم برای صدور سند مالکیت رسمی ماده 147

  • لازم است یک کپی از سند اولیه و قولنامه ارائه شود.
  • در ادامه لازم است نقشه یو تی ام به همراه فایل مربوطه تهیه و ارائه شود. برای تهیه این نقشه مراجعه به یک فرد متخصص همچون کارشناس رسمی دادگستری ضروری است.
  • در ادامه لازم است مدارکی شامل قولنامه و کپی سند اولیه، نقشه یو تی ام ملک، فرم گواهی تعیین مختصات ملک، فیش بانکی 50 هزار تومانی به اداره ثبت اسناد، اصل و کپی کارت ملی ارائه شود.
  • در مرحله بعد فرم اولیه را تکمیل می گردد.
  • شماره ورودی را متقاضی دریافت خواهد کرد و در نتیجه درخواست تکمیل می شود.
  • در ادامه بعد از ثبت در خواست پرینت آن به همراه مدارک به دفتر پستی ارسال می شود.
  • با استفاده از کد رهگیری پستی می توان وارد سامانه شد و در ادامه بعد از چند روز سند به آدرس پستی تحویل داده می شود.

هزینه نقشه برداری املاک فاقد سند

چه کسانی صلاحیت تهیه نقشه یوتی ام را دارا می باشند؟

نقشه یو تی ام امروزه از جانب ادارات مختلف ممکن است در خواست شود در نتیجه لازم است این نقشه با دقت بالا توسط یک متخصص تهیه شود. افرادی همانند کارشناس رسمی دادگستری امور ثبتی، کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری،مهندسان نقشه برداری دارای تاییدیه سازمان نظام مهندسی، مهندسان نقشه برداری دارای تاییدیه نظام کاردانی صلاحیت تهیه این نقشه را داریند.

تهیه نقشه یو تی ام از عرصه و اعیان

نقشه یو تی ام معمولا از جانب ادارات و سازمان های مختلف در خواست می شود. با تهیه این نقشه ابعاد، مساحت و موقعیت دقیق ملک معلوم می شود. این نقشه معمولا از عرصه ملک در خواست می شود و تنها زمانی این نقشه از عرصه و اعیان در خواست می شود . که اشخاص قصد اخذ سند رسمی برای ملک قولنامه ای را داشته باشند.

در واقع ممکن است اشخاص موفق به اخذ سند رسمی برای ملک قولنامه ای خود نشوند در این صورت بر طبق ماده 147 می توان برای ملک سند رسمی اخذ نمود. به جهت اخذ سند تک برگ ماده 147 لازم است مدارکی از جمله نقشه یوتی ام تهیه شود.

برای تهیه نقشه یو تی ام از عرصه و اعیان لازم است به یک فرد متخصص مراجعه نمود. کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی می تواند این نقشه را با دقت بالا و کیفیت مطلوب تهیه نماید. برای تهیه این نقشه از جی پی اس دو یا سه فرکانسه استفاده می شود. کارشناس برداشت زمینی را از کنج های عرصه ملک و اعیان انجام خواهد داد و در ادامه بعد از برداشت زمینی ترسیم نقشه یو تی ام انجام می شود. برای ترسیم این نقشه از اتوکد استفاده می شود. کارشناس با استفاده از اتوکد ترسیم را انجام خواهد داد و این نقشه مهر و امضا شده قابل ارائه به اداره ثبت اسناد خواهد بود. هزینه نقشه برداری املاک فاقد سند برطبق تعرفه معلوم می شود.

تهیه نقشه یو تی ام از عرصه و اعیان

تهیه نقشه یو تی ام از عرصه و اعیان

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

امتیازی ثبت نشده. اولین نفر شما باشید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما