- نقشه برداری ماده ۱۴۷ چگونه انجام می شود؟
- ثبت نام ماده ۱۴۷
- شرایط ثبتی دریافت سند ماده ۱۴۷
- نقشه یو تی ام جانمایی پلاک ثبتی ماده ۱۴۷ چگونه انجام می شود
- مراحل تکمیل ثبت نام ماده ۱۴۷
- وظایف هیأت حل اختلاف موضوع ماده ۱۴۷ و۱۴۸
- ماده 147:
- ماده 148:
- ثبت املاک طبق ماده های ۱۴۷ و ۱۴۸
- اهمیت موضوع ثمتن تغییر یافته به صورت زیر است:
- سخن اخر
در گذشته، برای دریافت تاییدیه مالکیت ملکها، از یک مدرک استفاده میشد که در سالهای بعد، نام آن به قانون تعیین وضعیت اراضی و ساختمانهای بدون مدرک تغییر کرد. صاحبان زمینها و املاک بدون مدرک همواره به دنبال تعیین مرزهای ملک خود بودهاند تا از تعرض دیگران جلوگیری کنند و همیشه تلاش کردهاند تا حقوق مالکیت خود را تثبیت کنند. با توجه به قانون تعیین وضعیت اراضی و املاک بدون مدرک که به عنوان بند ۱۴۷ شناخته میشود، صاحبان زمینها و املاک بدون مدرک میتوانند پس از تهیه نقشه یکپارچه ملک بر اساس سامانه تعیین وضعیت اراضی و املاک بدون مدرک، مالکیت ملک خود را ثبت نمایند و پس از انجام مراحل قانونی، تاییدیه مالکیت خود را دریافت کنند. برای این منظور، باید با یک کارشناس رسمی مربوط به امور ثبتی کشورتان تماس بگیرید، زیرا قبل از تهیه نقشه یکپارچه ملک بر اساس سامانه تعیین وضعیت اراضی و املاک بدون مدرک، باید یک استعلام ثبتی ملک تهیه شود تا اطلاعات ثبتی ملک شما بررسی شود. توجه داشته باشید که یکی از شرایط اصلی دریافت تاییدیه مالکیت بر اساس بند ۱۴۷، داشتن سابقه ثبتی ملک میباشد.
نقشه برداری ماده ۱۴۷ چگونه انجام می شود؟
برای ثبت نام ماده ۱۴۷ برای املاک بدون سند، باید یک نقشه مناسب برای آن تهیه و تصدیق شود. این نقشه باید توسط یک کارشناس رسمی دادگستری تهیه شده و مهر آن قرار گیرد. نقشه بدون مهر کارشناس قابل قبول توسط مراجع ثبتی نخواهد بود.
نقشه یو تی ام برای این نوع املاک توسط یک گیرنده مولتی فرکانس متصل به سامانه شمیم (جی پی اس شمیم) و دوربین نقشهبرداری تهیه میشود. روش نقشهبرداری از اطلاعات و سوابق ثبتی ملک استفاده میکند.
تقریباً چهارده ملک بر اساس تعرفه مالک و سوابق ثبتی توسط گیرنده شمیم بررسی میشود و پس از برداشت نقشه، روی نقشه یک دوهزارم منطقه تصویربرداری میشود و پلاکهای ثبتی مجاور نیز درج میشوند.
قبل از ثبت نام و نقشهبرداری املاک بر اساس ماده ۱۴۷، باید سوابق ثبتی ملک مورد بررسی قرار گیرند و سپس نقشه یو تی ام تهیه میشود.
ثبت نام ماده ۱۴۷
با ورود به پلتفرم ثبت الکترونیکی، به بخش درخواست صدور سند مالکیت مراجعه کنید و گزینه “ثبت درخواست جدید” را انتخاب کنید.
(در صورتی که قبلاً ثبتنام کردهاید، میتوانید با وارد کردن کد رهگیری و کد ملی به پرونده خود دسترسی پیدا کنید.) پس از ورود به سامانه، متوجه میشوید که املاک مختلفی در شرایط دریافت سند ۱۴۷ قرار دارند.
- املاکی که متقاضی میتواند بر اساس قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی (ماده ۱۴۷) درخواست صدور سند مالکیت نماید، عبارتند از:
- اراضی کشاورزی، باغات و ساختمانهایی که دارای ثبت قبلی به نام اشخاص هستند و متقاضی همه یا بخشی از آنها را به صورت عادی خریداری کرده و به دلیل عدم دسترسی یا فوت مالک رسمی یا وراثت، موفق به اخذ سند مالکیت نشده است.
- املاکی که دارای ثبت قبلی هستند و متقاضی مالک رسمی مشترک است و تصرفات وی در محل مجزا شده و به دلیل عدم دسترسی به سایر مالکین مشترک یا فوت مالکین یا وراثت، موفق به اخذ سند مالکیت شش دانگ نشده است.
- املاکی که عرصه آنها وقف شده است و متقاضی عرصه را با حق احداث اعیانی اجاره کرده و موفق به اخذ سند مالکیت اعیانی نشده است.
- اما اراضی و املاکی که مشمول قانون مذکور نمیباشند، شامل موارد زیر هستند:
- اراضی ملی، موات و اراضی و املاک متعلق به دولت و مؤسسات دولتی.
- اراضی و املاکی که فاقد ثبت قبلی هستند.
- املاکی که فاقد بنا هستند، چه محصور و چه غیرمحصور.
- اراضی و املاکی که مالک رسمی آنها هنوز زنده است و امکان دسترسی به وی جهت تنظیم سند رسمی وجود دارد.
- اراضی و املاکی که مالک رسمی آنها فوت کرده و متقاضی جهت انتقال رسمی ملک به وراثت دسترسی دارد و امکان انتقال رسبه طور کامل از طریق دفتر اسناد رسمی وجود دارد.
- این تقاضانامه به صورت انحصاری متعلق به متقاضی است و قابل انتقال به سایر اشخاص نیست.
شرایط ثبتی دریافت سند ماده ۱۴۷
برای اثبات سابقه ثبت یک ملک، لازم است که شماره پلاک ثبتی اصلی و فرعی آن ثبت شده باشد. تنها راه قانونی برای اثبات سابقه ثبت، دریافت نقشه پلاک ثبتی اصلی و فرعی ملک است، که تنها توسط نقشهبرداران متخصص و کارشناسان رسمی دادگستری-امور ثبتی انجام میشود نقشه یو تی ام پلاک ثبتی، یک نقشه است که علاوه بر نشان دادن موقعیت چهارگوشه ملک در سیستم مختصات یو تی ام، شماره پلاک ثبتی اصلی و فرعی ملک را نیز در خود ذکر میکند و توسط نقشهبرداران کارشناس رسمی دادگستری-امور ثبتی تایید میشود تنها نقشهای که توسط کارشناس متخصص مورد تأیید ادارات ثبت قرار میگیرد، نقشهای است که توسط کارشناس ذیصلاح تهیه شده است در صورتی که نقشه یو تی ام پلاک ثبتی ملک در میان اسناد و مدارک ارائه شده به اداره ثبت در زمان درخواست صدور سند مالکیت وجود نداشته باشد، به عبارت دیگر، اگر پرونده متقاضی نقص مدارک داشته باشد، تا زمانی که متقاضی نقشه یو تی ام پلاک ثبتی ملک را تهیه و به اداره ثبت مربوطه تحویل ندهد، مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. یکی از شرایط لازم برای ثبت درخواست صدور سند مالکیت در سایت قانون تعیین تکلیف املاک بی سند، دریافت نقشه یو تی ام وضع موجود ملک است. در نقشه یو تی ام استاندارد، موقعیت ملک و ابعاد و مساحت دقیق آن ذکر شده است، که همین مساحت و همین حدود اربعه بهصورت دقیق در سند تکبرگی ملک درج خواهد شد.
نقشه یو تی ام جانمایی پلاک ثبتی ماده ۱۴۷ چگونه انجام می شود
یکی از اطلاعات لازم برای پر کردن فرم ثبت درخواست سند، شماره پلاک اصلی و فرعی ملک است. اگر شماره پلاک ملک در مدارکتان ذکر شده است، میتوانید از آن استفاده کنید. اما اگر پلاک ملک را نمیدانید، باید به کارشناسان رسمی دادگستری-امور ثبتی مراجعه کنید تا پلاک ملک را برایتان استخراج کنند. در غیر اینصورت، ثبت نام شما ناقص خواهد بود اگر فیلد پلاک اصلی و فرعی را پر نکنید. البته سیستم اجازه ادامه ثبت نام را به شما میدهد. اما در روز مراجعه حضوری به اداره ثبت برای ارائه اصل مدارک، اگر شما نقشه پلاک ملک را نداشته باشید و پلاک ملک را نمیدانید، پرونده شما نقص مدارک خواهد داشت. در این صورت، باید به یکی از کارشناسان رسمی دادگستری مراجعه کنید تا پلاک ملک را تعیین کنند و نقشه پلاک ملک را با مهر کارشناس رسمی دادگستری-امور ثبتی در اداره ثبت تحویل دهید.
مراحل تکمیل ثبت نام ماده ۱۴۷
در حال حاضر، بعد از اطمینان حاصل کردن از کامل بودن مدارک مورد نیاز و مشمولیت استفاده از قانون، وارد صفحه دوم شوید. این صفحه دارای دو بخش اصلی است:
- اطلاعات درخواستکننده
مکان و جزئیات ثبتی ملک
از مدارک شناسایی خود برای پر کردن بخش اطلاعات درخواستکننده استفاده کنید. همچنین، با استفاده از اطلاعات موجود در نقشه موقعیت مکانی و مشخصات ثبتی ملک، بخش مکان و جزئیات ثبتی ملک را تکمیل کنید. پس از زدن دکمه مرحله بعدی، شماره پیگیری شما نمایش داده خواهد شد و به مرحله بارگذاری مدارک وارد خواهید شد. در این مرحله، باید ۴ مدرک با فرمت و سایز مورد تأیید را در سایت بارگذاری کنید.
- تصویر کارت ملی و شناسنامه در یک صفحه A4 (با فرمت عکس jpg)
- اسکن مبایعهنامه یا قولنامه (با فرمت عکس jpg)
- فایل نقشه (با فرمت اکسل xlsx)
- فایل گواهی مختصات ملک (با فرمت عکس jpg)
حجم هر یک از فایلها باید کمتر از ۱۵۰ کیلوبایت باشد. در غیر اینصورت، با خطایی مواجه خواهید شد. با زدن دکمه “مرحله بعدی” وارد مرحله “پرداخت” خواهید شد.
در این مرحله، باید مبلغ ۵۰ هزار تومان را به حساب سازمان ثبت اسناد و املاک کشور واریز کنید. قابلیت پرداخت آنلاین نیز در دسترس است. مرحله بعدی “چاپ” است که در واقع فرم درخواست سند را آماده چاپ میکند. فرم را چاپ کرده و بخش اثرانگشت و امضا را پر کنید. فرم تقاضامه را به دقت مطالعه کرده و در صورت تأیید اطلاعات، پس از امضا و اثر انگشت، همراه با سایر مدارک را از طریق پست سفارشی به نشانی اداره ثبت مربوطه ارسال کنید. با مراجعه مجدد به سامانه، شماره ۲۰ رقمی مرسوله را وارد کرده تا شماره پرونده به شما اختصاص داده شود.
وظایف هیأت حل اختلاف موضوع ماده ۱۴۷ و۱۴۸
ماده 147:
برای تشخیص وضعیت ثبتی سازههایی که تا تاریخ 01/01/1370 بر روی زمینهایی ساخته شدهاند که به دلیل موانع قانونی امکان صدور سند مالکیت برای آن ملک وجود ندارد، و همچنین تشخیص وضعیت ثبتی زمینهای کشاورزی و نقشههای زراعی و باغات، چه در شهر و چه در مناطق روستایی و زمینهای خارج از محدودهی شهر و حومه که توسط بهرهبرداران استفاده میشوند اشخاصی که با داشتن سند معمولی تا تاریخ تصویب این قانون خریداری کردهاند و به دلیل موانع قانونی امکان صدور سند مالکیت برای آن ملک وجود ندارد، میتوانند با توافق طرفین و پس از تأیید وقوع معامله، خواسته صدور سند مالکیت را به اداره ثبت محل اعلام کنند و اداره ثبت بر اساس مقررات صدور سند مالکیت برای آن ملک اقدام خواهد کرد.
ماده 148:
زمینهای متعلق به دولت یا شهرداریها و سازههای ساختهشده بر روی آنها، در صورتی که متصرف فعلی سازه فاقد واحد مسکونی باشد، دولت و شهرداریها مکلفند زمین را با قیمت منطقهای به صاحبان املاک و مستغلات بفروشند. در صورتی که سازه ساختهکننده دارای واحد مسکونی دیگری باشد، دولت و شهرداریها میبایست با توجه به نظر کارشناس رسمی دادگستری، زمین را با قیمت منصفانه روز به صاحبان املاک و مستغلات بفروشند. و پس از احراز تصرف زمین توسط خریدار، هیأت مذکور میتواند رأی خود را صادر کرده و این را به اداره ثبت اطلاع دهد و اداره ثبت نیز برای آن ملک به موجب مقررات صدور سند مالکیت اقدام خواهد کرد.
ثبت املاک طبق ماده های ۱۴۷ و ۱۴۸
بعد از اجرای یک قانون جدید که به همراه مشروطیت تصویب شده است، فعالیتهای مربوط به ثبت در کشور به عنوان یکی از اولین خدمات رسمی و مستند شناخته میشود. قوانین و مقررات ثبتی نیز از قوانینی است که برای اولین بار در کشور تصویب شده و دارای یک سابقه تاریخی هستند. این موضوع میتواند به عنوان یک نقطه قوت برای سیستم ثبتی در نظر گرفته شود. در کشورهای مختلف، شاخصهای موفقیت ثبت املاک شامل پوشش گسترده خدمات ثبتی نسبت به زمینها و توانایی ثبت تمامی املاک است. تحقق این هدف باعث افزایش اعتماد عمومی، تنظیم روابط اقتصادی و اجتماعی مردم به منظور تأمین امنیت اقتصادی و اجتماعی جامعه، کاهش معاملات غیررسمی، کاهش دعاوی و پروندههای قضایی و سایر موارد مرتبط خواهد شد. در حال حاضر، افراد به صورت غیررسمی و با استفاده از قولنامههای معمولی معاملات مرتبط با انتقال اموال غیرمنقول را انجام میدهند. با افزایش ثبت املاک، آرامش روانی برای مالکان فراهم شده است که در گذشته بدون هیچ گونه امانتی بودند. ثبت و تثبیت مالکیت بر اموال غیرمنقول، تقلیل مراجعه افراد به دادگستری و نیروهای انتظامی درباره اختلافات مربوط به املاک را به همراه دارد و به عنوان یکی از راهکارهای توسعه قضایی مورد توجه قرار میگیرد. همچنین، ثبت املاک میتواند به کاهش طولانی شدن روند رسیدگی به پروندههای قضایی مربوط به دعاوی ملکی کمک کند زیرا رسیدگی به این پروندهها نیازمند تخصص خاص و زمانبر است.
قانون ثبت اسناد در اردیبهشت ماه سال ۱۲۹۰ تصویب شد به منظور رفع مشکلات مربوط به مالکیت زمینها و پایان دادن به تعداد زیادی از دعاوی مربوط به اسناد مربوط به املاک که همواره یک چالش برای دولت بوده است.
اهمیت موضوع ثمتن تغییر یافته به صورت زیر است:
بعد از اجرای یک قانون جدید به همراه شرایط ویژه، فعالیتهای مربوط به ثبت در کشور به عنوان یکی از خدمات اولیه رسمی و مستند محسوب میشود و قوانین و مقررات ثبتی نیز از اولین قوانینی هستند که در کشور تصویب شده و دارای یک سابقه تاریخی است. این موضوع میتواند به عنوان یک نقطه قوت برای سیستم ثبتی در نظر گرفته شود. در کشورهای مختلف، شاخصهای موفقیت ثبت املاک شامل پوشش گسترده خدمات ثبتی نسبت به زمینها و توانایی ثبت تمامی املاک است. تحقق این هدف باعث افزایش اعتماد عمومی، تنظیم روابط اقتصادی و اجتماعی جامعه، کاهش معاملات غیررسمی، کاهش دعاوی و پروندههای قضایی و … خواهد شد. در حال حاضر، معاملات افراد مربوط به انتقال اموال غیرمنقول به صورت غیررسمی و با استفاده از قولنامههای معمولی انجام میشود و افزایش ثبت املاک باعث آرامش روانی مالکان (که تاکنون بدون هیچ گونه امانتی بودند) شده است. ثبت و تثبیت مالکیت بر اموال غیرمنقول، کاهش مراجعه افراد به دادگستری و نیروهای انتظامی در خصوص اختلافات مالکیتی را ایجاد میکند و یکی از راههای توسعه قضایی محسوب میشود. همچنین، با توجه به اینکه رسیدگی به پروندههای قضایی مربوط به دعاوی ملکی نیازمند تخصص خاص و زمانبر است، ثبت املاک میتواند به کاهش زمان مورد نیاز برای رسیدگی به دعاوی کمک کند. به منظور حل مسئله مالکیت زمینها و پایان دادن به تعداد زیادی از دعاوی مربوط به اسناد مربوط به املاک که همواره یک چالش برای دولت بوده است، قانون ثبت اسناد در اردیبهشت ماه سال ۱۲۹۰ تصویب شد.
سخن اخر
امیداوریم که از این مقاله اطلاعات کافی را به دست آورده باشید. برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در رادین مپ تماس حاصل نمایید.
شرکت فنی مهندسی رادین مپ، متشکل از گروه کارشناسان رسمی دادگستری، نقشه برداری و امور ثبتی فعال در تمام زمینه های امور ثبتی اعم از تهیه نقشه های (UTM) یو تی ام ادارات ثبت و شهرداریها و جانمایی پلاک های ثبتی سند های قدیمی دفترچهای و شاهنشاهی و تعیین موقعیت دقیق املاک و همچنین تفسیر عکس های هوایی برای سازمان های دولتی و قضایی و انجام کلیه استعلامات ملکی و امور فنی ملک با استفاده از بروزترین تجهیزات و مجرب ترین کارشناسان آماده ارائه خدمات به متقاضیان می باشد.
برای اخذ مشاوره رایگان و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید
09129277534 — 02166398316
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.