تعرفه نقشه های تفکیکی

تعرفه نقشه های تفکیکی

تفکیک هم برای اراضی مشاعی و هم غیر مشاعی قابل انجام می باشد. تفکیک اراضی انجام می شود تا در نتیجه اراضی به قطعات کوچک تر تقسیم شود. در واقع برای تقسیم و تجزیه اراضی لازم است تفکیک اراضی انجام شود.

اراضی ممکن است است یک مالک داشته باشد. و مالک قصد تبدیل اراضی کشاورزی را به باغ داشه باشد در نتیجه لازم است تفکیک اراضی انجام شود.

کارشناس رسمی دادگستری تفکیک اراضی را با استفاده از تجهیزات دقیقی انجام می دهد. وی ابتدا نقشه یو تی ام اراضی را تهیه می کند تا ابعاد و مساحت دقیق اراضی مشخص گردد. وی برای اینکه نقشه یو تی ام را تهیه کند از جی پی اس دو یا سه فرکانسه استفاده می کند. و مختصات یو تی ام گوشه های اراضی را برداشت می کند. سپس نقشه یو تی ام را ترسیم و چاپ خواهد کرد. در ادامه طرح تفکیک توسط کارشناس روی نقشه طراحی خواهد شد و سپس کارشناس این طراحی را روی زمین جانمایی خواهد کرد. در نتیجه حدود اربعه قطعات تفکیکی تعیین می شود و بر روی زمین مشخص می گردد.

تعرفه نقشه های تفکیکی مشخص است و بر طبق عواملی از جمله مساحت ملک تعیین می شود.

تفکیک اراضی

انجام تفکیک زمین یعنی تقسیم اراضی به چند قطعه کوچک تر اگر زمین دارای سند ثبت شده باشد می توان برای هر قطعه سندی مجزا اخذ نمود.

تفکیک عبارت است از تقسیم مال غیر منقول به قطعات کوچک تر برای مثال ممکن است قطعه زمینی 5000 متر که مالک یا مالکین قصد داشته باشند آن را به قطعات 200 متری تقسیم کنند. در نتیجه لازم است تفکیک اراضی انجام شود.

افراز اراضی

افراز به مشخص سازی و جداسازی سهم مشاعی مالکین ملک مشاعی می باشد. در واقع به تقسیم مال غیر منقول مشاعی بین دو یا چند نفر اطلاق می شود. افراز اراضی به صورت تراضی و اجباری انجام می شود و دستور آن از جانب دادگاه داده می شود.

افراز همان استقلال بخشیدن به مالکیت مشترک از طریق اعطای هر بخش به یکی از شرکا می باشد. در صورتی که مالکین ملک مشاعی بخواهند سهم خود را مجزا کنند انجام افراز اراضی ضروری است.

تهیه نقشه یو تی ام برای افراز و تفکیک اراضی

برای انجام افراز و تفکیک اراضی لازم است مساحت و ابعاد دقیق ملک معلوم شود تا انجام افراز با دقت بالا ممکن باشد. معلوم نمودن مساحت دقیق اراضی تهیه نقشه یو تی ام ضروری می باشد. برای تهیه این نقشه از جی پی اس دو یا سه فرکانسه استفاده می شود. بعد از برداشت زمینی ترسیم نقشه یو تی ام انجام می شود. سپس طرح تفکیک ترسیم می شود و نقشه تفکیکی حاصل می شود. در نتیجه با جانمایی نقشه تفکیکی بر روی زمین تفکیک و افراز اراضی انجام می شود.

تفکیک اراضی کشاورزی

تفکیک و افراز اراضی کشاورزی و باغات ممنوع است. البته این عمل با رعایت قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی ممکن می باشد.

بر طبق قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و تصویب نامه تعیین حد نصاب فنی و اقتصادی اراضی زراعی برای هر منطقه ای مساحت خاصی را برای تفکیک اراضی و افراز اراضی پیش بینی شده است.

طبق ماده 2 جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی تفکیک و افراز اراضی به قطعات کمتر از حد نصاب تعیین شده ممنوع می باشد. ارائه هر گونه خدمات ثبتی از جمله صدور سند مالکیت تفکیکی و یا افراز اراضی مجاز نمی باشد. برای اراضی در صورت تقاضا سند مشاعی صادر می شود و نقل و انتقال آن نیز بلامانع است البته به صورت مشاعی این امر ممکن است.

استثنا های صدور سند تفکیکی و افرازی:

بر طبق ماده 6 قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی مصوب 1390/10/07 صدور سند تفکیکی اراضی از جمله باغ که مساخت آن ها زیر حد نصاب مندرج مذکور بوده ولی به دلیل محاط شدن به معابر عمومی موجود یا اراضی دولتی و ملی امکان صدور سند مشاعی برای آن ها وجود ندارد، بلامانع می باشد.

طبق تبصره دو ماده 6 قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی مصوب 1390/10/07 تفکیک و افراز اراضی و باغات و اراضی مشمول قانون واگذاری  زمین های بایر و دایر که بعد از انقلاب به صورت کشت موقت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است و اصلاحات بعدی آن فقط به میزان نسق اولیه و یا سند بیع شرط، مجاز می باشد و صدور سند تفکیکی برای صاحب نسق اولیه و یا سند بیع شرط یا خریداران از آن ها به میزان نسق اولیه با سند بیع شرط بلامانع می باشد.

افراز و تفکیک اراضی

تقسیم اراضی با انجام افراز و تقسیم اراضی ممکن خواهد بود. افراز و تفکیک در کنار شباهت هایی که با هم دارند تفاوت هایی نیز دارند در واقع افراز به معنی جدا کردن سهم شرکا می باشد و با انجام افراز مال بین شرکا تقسیم و جدا خواهد شد. انجام تفکیک زمین برای تقسیم اراضی به قطعات کوچک تر انجام می شود تا تجزیه اراضی انجام شود.

انجام تفکیک و افراز اراضی از عهده یک فرد متخصص بر می آید. کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی می تواند انجام تفکیک و افراز اراضی را بر عهده بگیرد.

اداره ثبت اسناد نظارت بر تقسیم اراضی را انجام می دهد. همچنین اداره ثبت اسناد برای انجام افراز به صورت توافقی و در صورتی که مالکین اراضی مشاعی به اختلافاتی بر بخورند در نتیجه لازم است افراز اراضی با نظارت مراجع قضایی انجام شود.

برای انجام عملیات تفکیک و افراز اراضی با مراجعه به کارشناس رسمی دادگستری ابتدا کارشناس نقشه یو تی ام اراضی را باید فراهم کند که این کار را با جی پی اس دو فرکانسه انجام خواهد داد. وی روی گوشه های ملک مستقر می شود و مختصات یو تی ام نقاط را برداشت خواهد کرد و سپس نقشه یو تی ام ملک را ترسیم می کند. بعد طرح تفکیک طراحی می گردد و سپس طراحی انجام شده روی زمین جانمایی خواهد کرد. سپس می توان نقشه یو تی ام از هر قسمت را تهیه نمود و آن را تثبیت کرد و برای آن سند تک برگ اخذ کرد. تعرفه نقشه های تفکیکی مشخص است و هر ساله تعیین می شود.

افراز و تفکیک اراضی

افراز و تفکیک اراضی

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

امتیازی ثبت نشده. اولین نفر شما باشید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما