تفکیک اراضی به این جهت انجام می شود تا تقسیم اراضی انجام شود و اراضی به قطعات کوچک تر تقسیم شود. برای مثال ممکن است مالک اراضی با مساحت وسیع قصد تبدیل اراضی خود را به باغ داشته باشد. این اراضی ممکن است مشاعی و یا غیر مشاعی باشند و با تفکیک مال مشاعی سهم هر شریک معلوم می شود.
انجام بخش عملیاتی تفکیک از عهده هر شخصی بر نمی آید و کارشناس رسمی دادگستری یکی از مناسب ترین گزینه ها برای مراجعه به وی می باشد. این کارشناس متخصص اموری مثل تهیه نقشه یو تی ام، جانمایی پلاک ثبتی، تفسیر عکس های هوایی، تفکیک عرصه و اعیان و … می باشد. نمونه نقشه تفکیکی زمین را کارشناس رسمی دادگستری به این صورت تهیه خواهد کرد که ابتدا برای انجام این عملیات از تجهیزات دقیق نقشه برداری و مخصوص استفاده می کند. تا در نتیجه نقشه یو تی ام را تهیه نماید. برای تهیه نقشه یو تی ام اراضی زراعی از جی پی اس و یا سه فرکانسه استفاده می شود. در صورتی که حدود اراضی معلوم نباشد جانمایی پلاک ثبتی انجام می شود. سپس نقشه یو تی ام اراضی ترسیم می شود و بعد طرح تفکیکی ترسیم می گردد. و سپس با جانمایی آن روی زمین قطعات تفکیکی روی زمین مشخص می شوند. در آخر دیوار کشی اراضی انجام می شود و این حدود بر روی زمین تثبیت می شود.
تفکیک اراضی چیست؟
مالک یک ملک و همچنین مالک مالکین ملک مشاعی می توانند در خواست تفکیک ملک خود را داشته باشند. در واقع ممکن است مالک زمین 500 متری در خواست تفکیک زمین خود را به قطعات کوچک تر داشته باشند. تفکیک به معنی تقسیم ملک به قطعات کوچک تر می باشد.
در انجام افراز ممکن است مالکین اختلاف داشته باشند اما تفکیک بر پایه صلح می باشد. در صورتی که ملک مشاعی باشد صورت مجلس تفکیکی صادر می شود و شرکا آن را امضا می کنند. اعتراض به تفکیک زمین و تفکیک آپارتمان در اداره ثبت اسناد انجام می شود.
تفکیک اراضی با توجه به ماده 101 قانون شهرداری صورت می گیرد و بر طبق آن اداره ثبت اسناد موظف است بر طبق نقشه هایی که به تصویب شهرداری رسیده است، تقاضای تفکیک را انجام دهد. شهرداری حداکثر 2 ماه بعد از ارائه نقشه تفکیک توسط مالک می بایست تکلیف را معلوم نماید و کتبا به مالک ارائه دهد. در صورتی که این عمل از جانب شهرداری انجام نشود اداره ثبت اسناد ابتدا استعلام از شهرداری را انجام می دهد و تفکیک را بر اساس نقشه مالک انجام می دهد. معابر و گذر ها متعلق به شهرداری است و شهرداری در قبال آن به هیچ عنوان مبلغی را پرداخت نخواهد کرد.
بنابراین برای انجام تفکیک مالک نقشه مورد نظر خود را به همراه در خواست تفکیک به اداره ثبت اسناد ارائه خواهد داد. و اگر ملک در محدوده شهری باشد اداره ثبت اسناد نقشه را به شهرداری ارائه خواهد داد و در صورتی که ملک در خارج از محدوده شهری باشد مدارک به استانداری یا فرمانداری ارائه می گردد.
افراز چیست؟
تقسیم مال غیر منقول مشاعی بین مالکان بر طبق سهم آنان افراز است. افراز در حقوق جدا کردن سهم مشاعی شرکا از نسبت میزان سهم آنان است.
افراز به دو صورت انجام می گیرد که شامل:
- افراز با اجبار:با تصمیم اداره ثبت اسناد و یا با حکم دادگاه شرکا مجبور می شوند سهم خود را با انجام افراز جدا کنند. بعد از انجام افراز دادگاه تصمیم گیرنده خواهد بود.
- افراز با تراضی: یعنی شرکا با میل و رضایت خود تصمیم به تقسیم مال مشاعی خود را دارند. در نتیجه با انجام افراز سهم هر یک از مالکین معلوم می گردد.
برای انجام افراز لازم است تمامی شرکا شرکت داشته باشند.
انجام تفکیک و افراز توسط کارشناس رسمی دادگستری
مالکین اراضی املاک می توانند تمامی مراحل تفکیک را به کارشناس رسمی دادگستری بسپارند. این متخصص به تمامی امور تفکیک اراضی آشنایی دارد و به عنوان نماینده قانونی می تواند تمامی این امور را انجام دهد. همچنین این متخصص تهیه نقشه تفکیک اراضی را با بالاترین دقت انجام خواهد داد.
مزایای سپردن کلیه مراحل تفکیک و افراز اراضی به کارشناس رسمی:
- مدت زمان افراز و تفکیک کمتر می شود
- نیاز به حضور مالک به اداره ثبت اسناد وجود ندارد
- کارشناس با حضور در اداره ثبت اسناد می تواند معلوم کند که ملک قابل افراز است و یا خیر.
- اگز ملک غیر قابل افراز باشد نیاز به حضور مالک به دادگاه نیست.
- تمامی شرکا ملک می توانند بدون حضور خود افراز و تفکیک را انجام دهند.
تفکیک و افراز اراضی کارشناس رسمی دادگستری
در تعریف تفکیک نیز به معنی تقسیم و تجزیه ملک به قطعات کوچکتر است و افراز می توان گفت به معنی جدا کردن سهم هر یک از شرکای ملک مشاعی است.
افراز بر اساس سهم شرکا انجام می شود و در نتیجه مال مشاعی از ملک مشاعی جدا می شود. تفکیک اراضی برای املاک مشاعی و غیر مشاعی قابل انجام است اما افراز تنها برای اراضی مشاعی انجام می شود.
همچنین بعد از تفکیک ملک مشاعی هر یک از قطعات از حالت مشاعی خارج نمی شود. یعنی مالکین هر قطعه از جز به جز ملک مشاعی سهم دارند. اما پس از انجام افراز سهم هر فرد از حالت مشاعی خارج خواهد شد. تفکیک به صورت توافقی انجام می شود اما ممکن است افراز به صورت اجباری و شکایت یکی از شرکا انجام شود.
برای انجام افراز و تفکیک لازم است به فردی متخصص مراجعه نمود. نمونه نقشه تفکیکی زمین توسط متخصصی همچون کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی ممکن می باشد. این متخصص برای تهیه نقشه تفکیکی ابتدا نقشه یو تی ام را تهیه خواهد کرد.
برای تهیه نقشه یو تی ام از ملک کارشناس با استفاده از جی پی اس دو فرکانسه گوشه های ملک را برداشت خواهد کرد. و سپس نقشه یو تی ام را ترسیم می شود. در ادامه طح افراز و تفکیک بر روی نقشه تهیه شده ترسیم می شود و بر روی زمین جانمایی می شود. در ادامه امکان دیوار کشی قطعات و اخذ سند تک برگ برای هر قطعه وجود خواهد داشت.
شرکت فنی مهندسی رادین مپ، متشکل از گروه کارشناسان رسمی دادگستری، نقشه برداری و امور ثبتی فعال در تمام زمینه های امور ثبتی اعم از تهیه نقشه های (UTM) یو تی ام ادارات ثبت و شهرداریها و جانمایی پلاک های ثبتی سند های قدیمی دفترچهای و شاهنشاهی و تعیین موقعیت دقیق املاک و همچنین تفسیر عکس های هوایی برای سازمان های دولتی و قضایی و انجام کلیه استعلامات ملکی و امور فنی ملک با استفاده از بروزترین تجهیزات و مجرب ترین کارشناسان آماده ارائه خدمات به متقاضیان می باشد.
برای اخذ مشاوره رایگان و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید
09129277534 — 02166398316
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.